SUUNTO Márkabolt és Hivatalos Magyarországi Szakszerviz

1032 Budapest, Bécsi út 171. tel: 20/ 49-02-771

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 10-19 óra, szombat: 10-13 óra

Suunto_story

Suunto story

vohlonen_kicsiA Suunto céget 1936-ban alapította Tuomas Vohlonen a lelkes outdoor rajongó és a tájékozódás megszállottja, aki már régóta foglalkozott egy problémával, nevezetesen a tradicionális száraz iránytűk pontatlanságával és azzal, hogy azok mutatója nem stabil.
Mérnökként és felfedező elmeként Tuomas Vohlonen feltalálta és szabadalmaztatta egy sokkal stabilabb tű gyártási eljárását, mely egyidejűleg jobb leolvashatóságot és a pontosság egy új szintjét is eredményezte.
Az 1950-es években a Suunto szárazföldi tájolókat old_compass_kicsiés tengerészeti iránytűket egyaránt gyártott, és a cég több mint 50 országba importálta iránytűit, köztük Kanadába és az Egyesült Államokba. 1952-ben Helsinki adott otthont az olimpiai játékoknak, és a fáklyák, amikkel az olimpiai lángot meggyújtották Suunto termékek voltak. Az első tengeri kompasz, a K-12 1953-ban került piacra. Pár évvel később, 1957-ben a cég hypsométerek gyártását kezdte meg, amikkel fák magasságát mérték.
Az 1960-as években a kompasz választék tovább nőtt, és a Suunto bemutatta első búvár kompaszát, melyet búvárok avattak fel. Egy brit búvár egy Suunto kompaszt a csuklójára erősítve merült, s így jött rá, hogy a szerkezet víz alatt is működik. Az ő tapasztalatai és visszajelzése alapján egy új üzleti kategória született!
A következő években a Suunto exportja és az üzlet folyamatosan nőtt. A Suunto erejét a precíziós mechanikára és új elektronikai megoldások kombinálásra fókuszálta. Pontosság, megbízhatóság és robosztusság a Suunto kulcs értékei a cég történetének kezdete óta.
1987-ben, az SME búvár computer tömegtermelésének megindulásával alapozta meg a Suunto cég máig tartó növekedését. Korábban a búvároknak táblázatok alapján kellett kiszámolniuk a biztonságos merülési és dekompressziós időt. 1987-től kezdve egy kis computer a megfelelő SS014280010_suunto_core_alublackalgoritmussal ügyelt a biztonságra.
Egy búvár computer, ami elfért a csuklón egy elektronikus kompasszal kombinálva, vagyis a Suunto Spyder biztosította a Suunto következő piaci győzelmét, s megalapozta a következő piaci győzelmet a Suunto Vectorral 1998-ban. A Suunto Vector csukló computer szabadtéri sporthoz lett megalkotva. Méri a légnyomást, és ezáltal a magasságot, segít előre jelezni az időjárás változásokat, de az irányt és az időt is megjeleníti kijelzőjén.
A Suunto Vector kövezte ki az utat a csukló computerek előtt, amik immár az új évezredben lettek fejlesztve. 2004-ben a Suunto megalkotta a D9-et, az első szerkezetet, ami egyesítette a búvár computert és a digitális kompaszt.
Ugyanebben az évben a Suunto egy új területre is belépett az első tréning kategóriás termékével, a Suunto t6-al, egy pulzusmérő órával, ami sportlaboratórium minőségű mérést biztosított az edzésről és annak hatékonyságáról használója fittségére. A Suunto t6-ost 2006-ban egy egész terméksorozat követte, amivel a cég végérvényesen a fitnesz piac stabil résztvevője lett.
2007-ben a Suunto bemutatta a szabadtéri sporteszközök új szériáját: a Suunto Core-t és a Suunto Lumi-t. A Suunto Core egyesíti a cég örökségét a kortárs design irányzattal, és a fejlett ABC – magasságmérő, barométer, kompasz – funkciókkal. A Suunto Lumi az első női outdoor óra, nők által speciálisan nőknek fejlesztve. Mind a Core, mind a Lumi modellek nagyon sikeresek lettek a nemzetközi piacon. A Suunto Core reddot díjat nyert Best of the Best jelölésen, és a Suunto Lumi is reddot, valamint if díjas lett 2008-ban.
A Suunto HelO2 búvár computerét 2009 elején dobta piacra. Ez az első olyan Suunto által kelementumészített búvár computer, ami a különböző gázkeverékeket használó búvárokat is kiszolgálja már. Ez a computer elsősorban technikai búvárok részére lett tervezve, búvároknak, akik olyan gázkeverékeket használnak, mint a trimix, nitrox és oxigén, hogy mélyebbre merülhessenek hosszabb felfedezések érdekében, pl. hajóroncsok felfedezésekor, vagy barlangi merülések alkalmával.
A Suunto első prémium sportóra kollekciója a Suunto Elementum 2009 tavaszán került bemutatásra a piacon. A Suunto  Elementum egy óra azoknak a városlakóknak, akik érdeklődnek a vitorlázás, búvárkodás és egyéb szabadtéri aktivitások iránt, és akik értékelik a stílus és funkció kombinációját.
A Suunto ma vezető tervezője és gyártója sportóráknak edzéshez, búvárkodáshoz, hegymászáshoz, sziklamászáshoz, síeléshez, vitorlázáshoz és golfhoz. A leginkább a design-ért, pontosságért és megbízhatóságért kedvelt Suunto sportműszerek egyesítik magukban egy óra funkcionalitását és esztétikáját, a spot specifikus computerek tudásával, amik minden teljesítmény szinten segítik a sportolót edzéseinek analizálásban és így teljesítményének fokozásában.

Kövesd akciónkat, csatlakozz klubunkhoz!