Ismerős a történet?

Akkor várunk szeretettel 2014. szeptember 10-én 11-19 óra között a Sarkcsillag Sport boltban egy ingyenes talpdiagnosztikára!

“Félmaratoni felkészülésem után hirtelen elkezdett fájni a sípcsontom, csonthártyagyulladást kaptam. Több szakértő szerint is ez a talpboltozat-problémámra, illetve a nem megfelelő cipőre volt visszavezethető. Körülbelül 4-5 cipőt próbáltam ki, de az összesben lesérültem.”

Akkor itt a megoldás: “A Podiart talpbetéteit a futóboltban ajánlották, és már-már reménytelenül, de felkerestem őket. Az egyedi talpbetétnek köszönhetően a sok lesérülés-próbálkozás-lesérülés után visszakaphattam a futás örömét, ami azóta még jobban megy!”

futó talpbetét

       Az új futó talpbetét, gyere, nézd meg közelebbről is

                                       szerdán!

De amatőrök mellett a triatlon edző is pozitívan nyilatkozik:

“Hosszú futásaim közben és után tapasztaltam, hogy az edzés végére a bokám befelé dőlt, romlott a technikám. Lehetőségem volt kipróbálni a PODIART cég sportolóknak fejlesztett talpbetéteit, és örömmel tapasztaltam, már az első futásnál a pozitív változást. A betétet az aszfalton végzett edzéseimhez használom (10-40 km), neutrálisl cipőben. Tompítja a becsapódást, tartja a lábam, a bokám, kicsit javult az ellépésem. A baloldali betét sarka 0,5 cm-rel megemeltük, mivel a bal lábam rövidebb, így kiegyenlítettebb lettem, javulni látszik a féloldalasságom.”

Nem is beszélve Urbanikné Rosza Mária háromszoros olimpikonról, aki jelenleg közép hosszútávfutó és távgyalogló edzőként dolgozik:

“Többszörös Országos Bajnok tanítványom segítségére sietett a PODIART cég. Utolsó éves ifiként gyakorlatilag a fedett OB óta / amit még megnyert 800m 1.58.83 / sérüléssel bajlódott, a szabadtéri idényben már nem tudott versenyezni. Valószínűleg gyermekkori talp probléma, és a serdülő kori növekedés valószínű következményeként. Betartva az utasításokat, a fokozatos használatot, folyamatos javulást vettünk észre, mígnem megszűnt a fájdalom. Újra teljes értékű munkát tud eredményesen, sérülésmentesen végezni. Az őszi alapozástól folyamatosan tud készülni és versenyezni.

És a Podiart most rátett még egy lapáttal és megalkotta speciálisan futó betétjét. Gyertek el hozzánk 2014. szeptember 10-én 11-19 óra között a Sarkcsillag Sport boltba, vizsgáltassátok meg lábatokat és hallgassátok meg a szakember véleményét arról, hogy hogyan tehetitek cipőtöket még lábraszabottabbá és ezzel a sportolás örömét még teljesebbé.

Futó betét / Podiart Runner

A Podiart kft szakemberei úgy gondolják, hogy az egyedi, számítógépes talpvizsgálat és az ez alapján készített egyedi talpbetét mindenkinek hasznos, de különös fontossága van a sportolók esetében. A sport legtöbb fajtája extrém és igen speciális terhelést jelent a lábnak. Emellett sok sportolónak van egyébként is statikai lábproblémája, amit a sport még rosszabbá tehet. Cégünk szakemberei több évtizedes tapasztalataikat felhasználva, ortopédusok és sportolók bevonásával fejlesztették ki az egyedi talpbetétek sport adaptációit. Sportoló esetén mind a talpbetét tervezés elmélete, gyakorlata, mind az anyagfelhasználás eltér a normál terhelést végzőknél alkalmazott eljárásoktól. A sportbetétek kialakítását a korszerű biomechanikai ismeretek és a korszerű alapanyagok tették lehetővé. A projekten dolgozó szakemberek folyamatos kapcsolatban állnak a felhasználó sportolókkal és visszajelzéseik alapján fejlesztik tovább a terméket, hogy a sportolók egyre jobb eredményeket érhessenek el fájdalom és sérülés nélkül.

 

A futó betét viszkoellasztikus poliurteran  segítségével nyeli el a futás közben a talp egyes területein fellépő hatalmas erőket. Ezen korszerű anyag további tulajdonsága, hogy az elnyelt erőket egy későbbi fázisban rugószerűen visszaadja a lábnak, segítve ezzel a futást. A sarok stabilizálása csökkenti a sérülésveszélyt.  Az ezüstionos, nedvszívó fedés minimálisra csökkenti a láb természetes izzadásából eredő kellemetlenséget.
A talpbetét minimális, de szükséges vastagságú. Általában a futócipő eredeti betétjének eltávolítása után, annak helyére rakható be. Alkalmazásakor legyen figyelemmel a fokozatosságra, hiszen a talpbetét a láb korrekcióját végzi, ezért az első napokban panaszok léphetnek fel a láb ízületeiben. Ezért a talpbetét használatát fokozatosan kezdje el, naponta, vagy edzésenként egy órával növelje a használati időt.