SUUNTO Márkabolt és Hivatalos Magyarországi Szakszerviz

1032 Budapest, Bécsi út 171. tel: 20/ 49-02-771

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 10-19 óra, szombat: 10-13 óra

programok

Hogyan lettem Sarkcsillag Függő?

Az alábbi rövid kis levelet egy 2 éve velünk nordicozó és túrázó férfiember írta nekünk, aki karácsonyra meglepte magát egy SEO 7R fejlámpával és annyira szereti, hogy örömét másokkal is meg szerette volna osztani.

„Hogyan lettem Sarkcsillag függő? A dolog úgy kezdődött, hogy vesztemre elmentem egy nordic walking tanfolyamra a Margit-szigetre…

Egyre többek életének rendszeres része a szabadban való mozgás. Egy idő után felmerül az igény, hogy mérni szeretnénk a teljesítményünket, rögzíteni akarjuk a megtett utat, vagy előre eltervezett útvonalon szeretnénk végigmenni. Remek készülékek támogatják ezt és aztán gyakran halljuk: „Elfelejtettem feltölteni a GPS-t”; „Nem volt nálam tartalék elem”, Goal Zero Guide 10 Plus - Sarkcsillag Sport bolt"Kimerült a lámpám" mindannyian tudunk ilyen példákat. Néha a nagy készülődésben a mobiltelefonunk akkuja is a kimerülés határán van induláskor és már nincs idő feltölteni. Én a megoldást Sarkcsillag Sport boltban találtam meg erre a kihívásra, illetve ők ajánlottak olyan egymásra épülő eszközöket, amik megbízható hátteret adnak. Természetesen vettem egy Suunto Ambitot, így indult a dolog. Tartaléknak mindig nálam van egy Goal Zero Guide 10 Plus akkucsomag a Goal Zero kínálatából, ami elegendő ahhoz, hogy egy mobiltelefont párszor feltöltsön, vagy a lemerülő Suunto Ambitba 4-5x életet leheljen, ami hosszabb túrákon jó szolgálatot tesz. Persze a Guide 10 Plus is lemerülhet, vagy ennek az akkumulátorát is elfelejthetem feltölteni. Ha van nálam tartalék elem, akkor nincs gond, mert kicserélve továbbra is van egy energiaforrásom, ami bármilyen AA akkut befogad, de nappal használhatom a Goal Zero Nomad 7-es solar panel töltőt is. Ez a remek szerkezet elfér a hátizsákban és használat közben kinyitva, annak a hátára kötve tölti a Guide 10 Plus egységet, ami egyidejűleg tudja tölteni az eszközünket (mobil, GPS vagy, ahogy a fénykép mutatja a fejlámpát).

Itt jön a következő nagy dobás. A SEO fejlámpái egy új minőséget hoztak ezen a téren. Egy LED van az egységben, ami brutális fényerővel világít - én megijedtem tőle. A SEO 7R típus egy akkupackot tartalmaz, ami szintén tölthető a Goal Zero eszközeivel. Bő 5 órát világít a lámpa egy töltéssel, az akku kivehető a töltés idejére és három AAA elemmel helyettesíthető, így nem maradunk fényforrás nélkül.

Ha nálunk vannak ezek az eszközök igazán nem érhet senkit meglepetés. Úgyhogy sok szeretettel ajánlom mindenkinek ezeket az eszközöket:-) A Salomon cipőmről, vadi új Zajo túranadrágomról és a többi apróságról már nem is beszélek, amiket mind a Sarkcsillag Sport boltban szereztem be és használom boldogan.” Üdvözlettel: Gábor

Kövesd akciónkat, csatlakozz klubunkhoz!