SUUNTO Márkabolt és Hivatalos Magyarországi Szakszerviz

1032 Budapest, Bécsi út 171. tel: 20/ 49-02-771

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 10-19 óra, szombat: 10-13 óra

programok

Pontos mérés úszás közben Suunto Ambit órákkal

Tippek a pontos méréshez medencében

Dc Rainmaker Ambit3 órával

Általában igen jók a felhasználói tapasztalatok az Ambit órák medencében való úszás közbeni mérésével kapcsolatban, de vannak néhányan, akiknek nem teljesen működik a dolog.

Pár tipp ahhoz, hogy Ambit órád úszás közbeni pontosságát javíthasd:

A legkritikusabb pont a fordulók utáni siklás. Az nem igazán számít, milyen módon fordulsz, de az órának mozdulatlan helyzetben kell lennie a forduló után és ennek a legegyszerűbb módja a fordulás utáni siklás meghosszabbítása. Ennek az az oka, hogy az óra által használt algoritmus a ciklikus mozgás (úszás) és a ciklikus mozgás közbeni szünetek (fordulók) felismerésén alapul, a pontos méréshez pedig elengedhetetlen, hogy a forduló a kisiklással egyértelműen, tisztán megszakítsa a ciklikus úszómozgást.

A másik kritikus pont, hogy lehetőleg kerülj mindenféle extra karmozdulatot a hossz közben, mivel ezeket az óra fordulókként érzékelheti és ily módon extra távolságot adhat hozzá a méréshez.

  1. Minden úszásnemet többször is taníts meg az órádnak úgy, hogy több hosszt is úszol és közben minden egyes hossz után mentesz egyet.
  2. Ne taníts meg olyan úszás stílusokat, amiket nem használsz!
  3. Fontos! Fordulóknál nem a fordulás módja, vagy az ellökés ereje számít igazán, hanem a forduló utáni siklás hossza.
  4. A fentiek miatt tehát kerüld az úszásnemek hossz közbeni váltását, ez extra fordulók mérését (és a távolság változását) fogja eredményezni.

Jó edzés és pontos méréseket!

Kövesd akciónkat, csatlakozz klubunkhoz!