SUUNTO Márkabolt és Hivatalos Magyarországi Szakszerviz

1034 Budapest, Bécsi út 112/B. tel: 20/ 49-02-771

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 10-19 óra, szombat: 10-13 óra

programok

Suunto hírek

Új! Suunto Spartan Trainer Wrist HR

A Suunto legújabb GPS multisport órája a Spartan Trainer Wrist HR

A Suunto Spartan Trainer Wrist HR az a multisport óra, amelyben a design és a felhasználhatóság találkozik a kimagasló árral. Kis méretű és könnyen használható, a tökéletes választás a sportos mindennapokra, minden aktív edzéshez és az alkalmi felfedezésekhez.A Suunto Spartan Trainer Wrist HR a Suunto Spartan család legújabb és legkisebb tagja. Letisztult designja, kisméretű és könnyen kezelhető kialakítása alkalmassá teszi akár a mindennapos használatra is, mindezt verhetetlen áron. A beépített sportfunkcióinak köszönhetően lényegében bármilyen sportra használhatod, a nap minden órájában követi aktivitásod és a már elvárt telefonos push üzenetek megjelenítéséről sem kell lemondanod. Ismerkedj meg vele, törj ki a városi határok közül és közben told ki saját határaidat is!

A Suunto Spartan Trainer Wrist HR az alábbi öt színben rendelhető elő és érhető el hamarosan:
Spartan Trainer Wrist HR Black
Spartan Trainer Wrist HR Blue
Spartan Trainer Wrist HR Ocean
Spartan Trainer Wrist HR Steel
Spartan Trainer Wrist HR Gold

A Spartan Trainer Wrist HR az alábbi tulajdonságokkal biztosítja, hogy tökéletes társad legyen az aktív mindennapokban és változatos edzéseid során:

 • Kényelmes csukló pulzusmérés a Spartan Sport Wrist HR modellben már megismert és bevált technológiával
 • Kis mérete és súlya révén a mindennapos használatra is maximálisan alkalmas
 • Az akkumulátor maximális üzemideje 10 óra edzés üzemmódban
 • Pontos GPS a sebesség, távolság, tempó és magasság mérésére
 • Bármely sportra használható nyolcvan féle előre beállított sportüzemmódjának köszönhetően
 • Tökéletes választás úszáshoz, futáshoz, kerékpározáshoz, edzőtermi edzésekhez
 • 24/7 aktivitás mérés lépés, kalória és alvás monitorozással
 • Útvonal navigációja és az automatikus útvonal követés funkciója garantálja, hogy mindig visszatalálj ha ismeretlen terepre tévednél.

A Spartan Trainer Wrist HR a Spartan Sport Wrist HR modelleknél már megszokott és bevált technológiával, a mellkasi pulzusmérő pánt helyett a csuklón, optikai technológiával végzi a pulzusmérést. A minél pontosabb mérési eredmények és megbízhatóság érdekében a Suunto az óra fejlesztését a viselhető biometrikus optikai szenzorok élenjáró kutató központjával, a Valencell Laboratories-el közösen végezte. A Valencell szabadalmaztatott technológiájának lényege, hogy az eszközön (jelen esetben az óra hátlapján) lévő LED-ek megvilágítják csuklódat és folyamatosan mérik a fény eloszlását a véráramban. A mérés a fotopletizmográfia (PPG) jelenségén alapul, ugyanis érrendszeri kutatások bebizonyították, hogy  a fény eloszlásának mértéke a véráram dinamikájának függvényében előre, pontosan megjósolható és így akár egy pulzusváltozás, akár a véráram kardiális térfogat növekedése is jól nyomon követhető.
Ez a technológia az elmúlt évtizedben elképesztő fejlődési íven ment keresztül és ma már laboratóriumi vizsgálatok alapján is kijelenthető, hogy mérési pontossága a referencia mellkasi pulzusmérésekkel is összevetve nagyságrendileg csak 5%-os eltérést mutat a mérések 90%-ában (természetesen a mérő szenzorok megfelelő viselése és használata esetén).A maximális megbízhatóság és mérési pontosság érdekében a Suunto sok gyártóval ellentétben nem csak licencelte a Valencell Performtek technológiáját, hanem annak Benchmark csomagjának igénybevételével a teljes fejlesztési fázisba is bevonta a laboratóriumot, így a mérőeszközök beépítésétől a kapott adatok analízisén át egészen a Valencell önkéntesek százaival végrehajtott tesztprogramjába való beillesztéséig folyamatos a két cég együttműködése.
A PerformTek technológiához kapcsolódó nagyságrendileg 70 darab bejegyzett szabvány közül talán az egyik legfontosabb az ún “aktív jel karakterizációs” eljárás, amely képes a bőrfelületen keresztül megvilágított vénák és az azok által elnyelt fény fotószenzoros mérésére úgy, hogy kiküszöböli az összes “mellékzajt” a mérés során, így elkerülhető, hogy akár az erős napfény, vagy akár a mozgás közben fellépő zavaró tényezők befolyásolhassák a mérési eredményeket.
Összegezve, az aktív, mozgás közbeni pulzusmérés két nagyágyújának kapcsolatából csak valami remek dolog születhet, de a technológia sajátosságai révén pár dologra viszont oda kell figyelned, hogy órádat a legprecízebben és a lehető legelégedettebben használhassad edzéseid során:

 • mivel az óra hátlapján található LED-ek biztosítják a mérés alapját, ezért a mérési pontosságot érzékenyen érinti az óra mozgása, ezért fontos, hogy az órát stabilan, szorosan rögzítsd a csuklódon, a “normál” óráknál megszokottnál kicsivel feljebb.
 • a mérési technológia csak akkor működőképes, ha a csupasz bőröddel érintkezik, a bőröd és az óra érzékelői között semmiféle anyag nem lehet (még a legvékonyabb aláöltözetek vagy csuklópántok is kizárják a szenzorok alkalmazását).
 • az óra elsősorban olyan mozgásformáknál alkalmazható teljes pontosságával, amelyeknél biztosított a folyamatos mérés lehetősége, tehát állandó, egyenletes véráram mellett az óra is folyamatosan érintkezésben van bőröddel; ilyen tevékenységek pl a futás, kerékpározás és a mindennapos aktív sporttevékenységek.
 • az úszás, a vizes közeg szintén zavarhatja a csukló-szenzorok pontosságát az óra és a bőrfelület közé befolyó víz miatt.
 • nagyon alacsony pulzusértékek esetén elképzelhető, hogy a szenzorok nem képesek stabil mérési eredményeket biztosítani, de ezt egy, a mérés kezdete előtt elvégzett rövid bemelegítéssel kiküszöbölheted.
 • sötétebb ill. tetovált bőrfelület szintén befolyásolhatják az optikai szenzor megbízhatóságát.


A Suunto Spartan Trainer Wrist HR órák előrendelhetőek boltunkban, az órák várható beérkezésének kezdete 2017. augusztus vége - szeptember eleje. Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

Salomon Vibe technológia előnyei

A Salomon Vibe technológia előnyei

Futás közben a lábizmok teljesítményének kb. 30%-a a keletkező vibráció közömbösítésére megy el! Ha tehát sikerül valamilyen más módon csökkenteni a vibrációt, akkor az izmok hatékonyabban és hosszabban tudnak előre repíteni, később fáradnak el és csökken a sérülés esélye is. Nem véletlenül olyan népszerűek a kompressziós termékek és nem véletlenül fejlesztik a cipőket is ebbe az irányba. A Salomon válasza a problémára a Vibe technológia, mely az Energy Cell+ és Opal habok egyedülálló kombinációjával nagyon hatékonyan töri meg a cipőn és így a lábon is átfutó vibrációs hullámokat, aminek köszönhetően lábizmaid arra koncentrálhatnak amiért futócipőt húztál, vagyis hogy minél gyorsabban és minél messzebb juss. A Vibe technológiát a Salomon Sense Pro Max és a Sonic cipőkben élvezheted.


goo.gl/yKB7so

 

 

Spartan Wrist Hr Special Editions a Sarkcsillagban

Már kaphatók a Suunto nyár eleji újdonságai a Spartan Sport Wrist HR Special Edition tagjai - Copper és Forest

UTH a Sarkcsillag Sporttal

Ott leszünk az UTH-n számos újdonsággal, hasznos felszereléssel, verseny táplálékkal és akciókkal. Ha bármi konkrét kérés lenne olyanok részéről, akik távolabbról érkeznek és nehezen jutnak el hozzánk a boltba, azt kérjük írjátok meg az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy magunkkal vihessük a versenyre a kért felszerelést.

Salomon futó mellény meglepetés

Nagy nyári Salomon futó mellény akció

A Sarkcsillag Sport boltban hatalmas Salomon futómellény akcióval indítjuk a nyarat, így ha eddig egy professzionális futómellény beszerzésén gondolkodtál, itt a végső érv, miért ne habozz tovább!

 

Salomon Advanced Skin futómellény
akció

 • Minden Advanced Skin 5 NHés 12 NH mellény 25% kedvezménnyel (40.300 helyett 30.290 forintért illetve 49.600 helyett 37.290 forintért) vásárolható meg nálunk! Az akció a már meglévő törzsvásárlói kedvezménnyel nem összevonható.
 • Minden Advanced Skin 5 Setés 12 Set mellényhez ajándék Soft Cup Speedpoharat adunk! Vásárlás esetén a törzsvásárlói kedvezmény is igénybevehető.
 • Minden S-Lab Sense 2 Setés S-Lab Sense Ultra 5 Set, S-Lab Sense Ultra 8 Set mellényhez ajándék Soft Cup Speed poharat és Soft Flask Speed Straw hosszabbító szárat adunk ajándékba! Vásárlás esetén a törzsvásárlói kedvezmény is igénybevehető.

Salomon Advanced Skin és S-Lab Sense
Ultra futómellény akció

A futómellény akció a készlet erejéig, de legkésőbb június 11-ig tart (webes megrendelések esetén az akciós termékek rendelési határideje 2017. június 11., vasárnap éjfél). Készleteink nagyok, de nem végtelenek ezért csapj le minél gyorsabban a neked tetsző mellényre, nehogy lemaradj!